Jaarmarkt Dongen

Klik om kaart te tonen
Wanneer:
22/04/2018 @ 11:00 – 17:00
2018-04-22T11:00:00+02:00
2018-04-22T17:00:00+02:00
Waar:
Centrum Dongen
Dongen
Nederland
Kosten:
Gratis
Jaarmarkt Dongen @ Centrum Dongen | Dongen | Noord-Brabant | Nederland

De derde zondag van april is van oudsher door Dongen Promotion gereserveerd voor de traditionele jaarmarkt. Dit jaar moest er geschoven worden in verband met Pasen. Een week later is de Koningsdag, vandaar dat de organisatie heeft gekozen voor zondag 9 april. Kartrekker is Ingrid Voskuil (DA drogist), die wordt bijgestaan door Sandy Evers (Bruna), John Jansen (John Flora) en Rene van den Elshout. Deze laatste heeft vele jaren de markt, met ruim 200 kramen en meer dan honderden meters grondplaatsen, opgezet. Hij ondersteunt de evenementencommissie met de indeling van de markt. De wegen in het centrum van Dongen zijn de afgelopen maanden grondig gerenoveerd en daarbij is de voormalige Cammeleur gesloopt. Daar bevindt zich nu een grote bouwput.

Mede doordat er nu op diverse plaatsen beplanting tussen trottoir en straat is aangebracht, was de vraag of op die plaatsen nog marktkramen tegenover elkaar konden staan. ,,Met wat schuiven en aanpassingen komt het allemaal voor elkaar. Komende week worden de plaatsen langs het parkoers ingetekend,” merkt Voskuil op. Dagelijks vallen er nog veel verzoeken binnen voor een kraam of ruimte om een eigen wagen weg te zetten. Veelal kooplui die al jaren naar Dongen komen. ,,Wij krijgen heel veel verzoeken van kooplui die kleding, telefoon accessoires en tassen aanbieden. Dat aanbod is enorm. Leggen we even op de stapel. Wij willen een zo gevarieerd mogelijke markt.”

De markt loopt ook dit jaar weer van de koepelkerk, Hoge Ham richting Jan Mertenslaan en dan via de korte St. Josephstraat richting Tramstraat tot aan het terras van de Ouwe Sok. Naast een groot terras op het Looiersplein, staat er op het vernieuwde stuk Tramstraat, achter Intertoys, ook een terras met muziek. In het stuk van de Hoge Ham richting gemeentehuis is volop vertier en organiseert motorclub de Bokse Bikersz D. een gezellig evenement waar twee goede doelen centraal staan. 

Vanaf ’s morgens 4.00 uur wordt de markt opgebouwd door vrijwilligers die samen met een zestal blokhoofden zorgen dat alles naar behoren verloopt. ER is dan ook een parkeerverbod in het centrum ingesteld. De omwonenden ontvangen hierover een brief. ,,Rond de klok van zes uur komen de last minute standhouders met de vraag of er nog een plaatsje is? Zij hebben thuis eerst het weer afgewacht en komen dan op goed geluk naar Dongen,” besluit Voskuil.

De jaarmarkt begint om 11.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Entree gratis en parkeren rondom het centrum in Dongen.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.