Op zo’n twintig minuten bij ons vandaan zijn de Beekse Bergen, het grootste safaripark van de Benelux. Dit is een safaripark waar je met de auto ‘op safari’ kunt. Dat wil zeggen: tussen de wilde beesten kunt rijden. De beesten lopen los in een stuk natuur en je kunt ze dus van dichtbij aanschouwen. Mensen die niet met de auto zijn kunnen de safaribus nemen op het terrein. Er is ook een safariboot en diverse wandelpaden voor de liefhebber. 

Beekse Bergen

Plattegrond Beekse Bergen
Plattegrond Beekse Bergen

De Beekse Bergen liggen in Hilvarenbeek. Ook is er een dierenbos waar kinderen veel kunnen leren over omgaan met dieren. Er is ruimte natuur en wildbeleving op het park aanwezig. Er is zowel water als bos in overvloed. Bovendien is het goed toeven voor een hele dag weg, met name met mooi weer. De safari zelf is op grote open vlaktes, waar de dieren dus van veraf zijn te bezichtigen. Tip: neem een verrekijker mee. Klik op de plattegrond hiernaast om een groter beeld te krijgen van het park.

Safari

Het is niet toegestaan de dieren te voeren, dit om te voorkomen dat ze ziek worden of overlijden. Daarnaast mag men niet uitstappen. Beide regels worden met enige regelmaat overtreden. Enkele diersoorten zijn daarom afgeschermd door hekwerken.

Dieren

De aanwezige dieren komen vooral uit Afrika. Bijvoorbeeld de giraffen en zebra’s zijn er in overvloed. Ook meer spannende dieren zijn er te bezichtigen. En zo ook een aantal dieren die een stuk kleiner zijn. Als je goed telt zijn er in totaal ongeveer 1400 dieren waar te nemen. Dat is nog best veel, op een dag. Naast de dieren is het park netjes en keurig aangekleed. Ideaal voor de vakantieganger. 

Aanrader

Dit safaripark is een van onze tips. Benieuwd wat we nog meer in de buurt aanraden? Kijk bij onze aanraders.