Bij De Duiventoren verkopen we het bier Bourgogne Kruis aan onze gasten. Het is ook mogelijk om met een groepje de brouwerij te bezoeken. Deze bevindt zich op een paar kilometer afstand. Een rondleiding is de moeite waard.

Bourgogne Kruis

Bourgogne Kruis is een streekbier uit Oosterhout. Bovendien is het een onafhankelijke brouwerij. Deze wordt gerund door drie bierliefhebbers. Zij kunnen van alles vertellen over de goudgele drank die zij in grote ketels produceren. Dat doen zij met liefde. 

De naam

De naam ‘Bourgogne Kruis’ kom oorspronkelijk van een brouwerij uit Oudenbosch, in het westen van Brabant. Diezelfde familie heeft de naam en het recept nu nieuw leven ingeblazen in Oosterhout. Toch is het bier geheel vernieuwd, het zijn de vertrouwde elementen die nog een beetje doen terugdenken aan de voormalige drank.

Drie smaken

Eerst proeven voor je erheen reist? Geen probleem. Dit bier is bij De Duiventoren in drie smaken te koop. Alle smaken zijn op tarwe gebaseerd. Vandaar de titel ‘Goud van tarwe’. Er is een pilsvariant. Daarnaast ook een dubbel en een tripel van tarwe. Daarnaast is er bij de brouwerij is nog meer te vinden, maar deze drie verschillende bieren vormen de basis.

Rondleiding

Aan het Wilhelminakanaal, op een paar kilometer bij De Duiventoren vandaan is de brouwerij. Deze is niet dagelijks geopend, maar de eigenaren zijn wel flexibel en kunnen op aanvraag vaak wel iets regelen. Zeker wanneer het gaat om groepen van 10 personen of groter. Aan de ene kant is een proeverij er erg lekker, aan de andere kant is het een mooi ingericht industrieel pand dat leuk is om te zien.

Adresgegevens

De brouwerij is gelegen aan Wilhelminakanaal-Zuid 104 in Oosterhout. Voor meer info bel  je met 06 39 64 86 31 of mail naar willem@bourgognekruis.com. Bovendien is meer informatie te vinden op de website van de brouwer: www.bourgognekruis.com.