Het Nationaal Park De Biesbosch heeft veel te bieden voor mensen die een dagje uit willen.   Bovendien zijn Guus en Maud officieel gastheer van de Biesbosch. Dus zij kunnen u genoeg vertellen over de mogelijkheden en waar u het best terechtkunt.

Bootje varen

De Biesbosch biedt de mogelijkheid om zelf eropuit te trekken in een bootje. Dit kan roeiend of per motorboot. Ook kanoën is er goed mogelijk. Vanaf De Duiventoren raden we aan om een boot te huren bij de jachthaven Vissershang in Hank. Het grote voordeel van deze jachthaven is dat je meteen bij het uitvaren in de Biesbosch bent. Bij het huren van een bootje krijg je ook een eigen kaart mee om niet te verdwalen in het grote natuurgebied.

Zwemmen en andere watersporten

Recreëren is in een groot deel van het reservaat toegestaan. Er zijn ook bedrijven die wat stoerdere sporten aanbieden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan waterskiën of suppen. Ook zwemmen is er met warm weer heerlijk. Er zijn voldoende strandjes om even aan te leggen en vaak met de nodige privacy te kunnen vertoeven.

Bevertochten

Behalve zelf met een kleine boot de natuur in, is het ook mogelijk om met een groep te gaan. In een zogenaamde fluisterboot kun je bijna dagelijks op bevertocht. De Bever is uitgezet in de Biesbosch en leeft er in een aantal burchten. Die worden bezocht. Bovendien leer je achtergondinformatie over de bever en de Biesbosch.

De Biesbosch

De Biesbosch is een uitgestrekt natuurgebied met een afwisseling van grotere stromen en piepkleine slootjes. Dit noemen ze kreken. Voor de Deltawerken was het een gebied met brak water en een sterke tendens van eb en vloed. Tegenwoordig merk je minder van het getij. Bovendien is de natuur uniek in Nederland. Hierover is meer te zien in het Biesboschmuseum.

Adres jachthaven

Jachthaven Vissershang is een kwartier rijden bij ons vandaan. Het snelst is via de A27 richting Utrecht. Dan is het aangegeven vanaf afrit Hank. Het adres is Vissershang 2 te Hank.

Aanrader

Een bezoek aan Nationaal Park de Biesbosch is een van onze aanraders. Daarvan hebben we we natuurlijk meer voor de liefhebber.