Attractiepark De Efteling bevindt zich op ongeveer een kwartier rijden van De Duiventoren. Een bezoek aan de Efteling is dus goed te doen als u bij ons verblijft. Uiteraard is dit vooral een aanrader als u met kinderen bij ons verblijft.

De Efteling

Naast het attractiepark omvat de hele Wereld van de Efteling een theater en het Efteling golfpark. Het is qua bezoekersaantallen en oppervlakte het grootste attractiepark van de Benelux. De Efteling is sinds 1 april 2010 het hele jaar door geopend.

Geschiedenis

Als officiële openingsdatum wordt 31 mei 1952 aangehouden. De geschiedenis van het park gaat echter terug tot de jaren dertig. Toen werd op de plaats van het park een sport- en wandelpark geopend. Hoewel het park in de beginjaren voornamelijk was bedoeld voor ouders met kinderen tot circa twaalf jaar, is de Efteling zich inmiddels geschikt voor alle leeftijden. Ooit was het vooral een natuurpark met speeltuin, roeivijvers en een theehuis. Nu is het een volwaardig attractiepark met moderne achtbanen. Aan bij elke achtbaan ligt een eigen sprookje ten grondslag.

Kleine kinderen

Naast achtbanen is er ook een sprookjesbos voor kleine kinderen. Dit is een park om leuk doorheen te wandelen. Hier heeft u geen ‘last’ van achtbanen of drukke attracties. Ook het theater en sommige attracties zijn voor kleine kinderen geschikt. Zo is er voor elke leeftijd wat wils. Het park is ingedeeld in een aantal zogenaamde ‘rijken’. Daaraan is af te lezen in hoeverre het voor de kleintjes te doen is.

Tegenwoordig is het ook leuk om een bezoek te doen aan het theater en in de avond speelt te grote fontein.

Tip: Koop bij uw bezoek van tevoren online een kaartje, dat scheelt een paar euro in de prijs en er is dan geen wachtrij.


Dit vakantiepark is een van de aanraders. Hier zijn de andere te vinden.