Met trots hebben wij dit jaar voor de tiende keer op rij het Green Key keurmerk Goud behaald.

Green Key is het wereldwijde keurmerk voor duurzame accommodaties in de toeristisch-recreatieve sector en congresmarkt. Wereldwijd zijn er 3200 Green Key’s in 65 landen. In Nederland mogen in 2021 673 accommodaties het keurmerk voeren. De criteria van Green Key zijn meetbaar en concreet. De gecertificeerde bedrijven worden periodiek door onafhankelijke keurmeesters gecontroleerd. 

Met een Green Key certificaat laten we zien dat wij duurzaamheid in onze bedrijfsvoering belangrijk vinden. In de praktijk werken we bijvoorbeeld met milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen en zetten wij ons in om afval te verminderen. Maar onze ambitie gaat verder. Dat blijkt alleen al uit enkele stappen die we het afgelopen jaar hebben gezet: vanaf juni 2020 kunnen wij ons gehele terrein voorzien met onze eigen opgewekte stroom. We hebben daarvoor een weide met stellages met zonnepanelen ingericht. Leuk weetje: Het is zo ingericht dat onze varkens eronder kunnen lopen om het gras kort te houden.

Ook hebben we deze winter zo’n 2100 inheemse bomen gepland, een poel gegraven voor waterberging en 3000 vierkante meter bloemen ingezaaid. Hiermee versterken we de biodiversiteit rondom ons terrein.

Vanuit de Green Key is het Goud-certificaat het hoogst haalbare.