Midden in Breda staat de Grote Kerk. Ook wel de Onze Lieve Vrouwenkerk genoemd. De toren is 97 meter hoog en van ver al te zien. Voor een klein bedrag is de toren dagelijks te beklimmen.

De Grote kerk van Breda

De katholieke Grote Kerk van Breda stamt al uit de vijftiende eeuw en is van oudsher een van de belangrijkste gebouwen in de stad. Overigens heeft de kerk vroeger ook een belangrijke functie gehad binnen ons koninkrijk. Voordat Breda in de tachtigjarige oorlog door de Spanjaarden werd bezet, werden hier de leden van het koningshuis begraven. Toen de stad in Spaanse handen was is uitgeweken naar Delft. De oude koninklijke lichamen bevinden zich in de Prinsenkapel.

Beklimmen van de toren

De toren is in ongeveer een uur goed te beklimmen. Dit is alleen toegestaan met een gids. Voor vijf euro is het mogelijk om te toren op te gaan. Behalve een machtig mooi uitzicht krijg je ook goede verhalen te horen van deze begeleider. Bij goed weer kun je bovenaan zelfs de haven van Antwerpen zien liggen in de verte. Ook voor kinderen is dit leuk. Mensen die wat minder goed ter been zijn kunnen beneden in de prachtige kerk hun ogen uitkijken. 

Aanrader

Sinds enige tijd maakt de kerk deel uit van het grootste museum van Nederland. De Grote Kerk is een van onze aanraders. Leuk om eens naartoe te gaan tijdens het verblijf bij De Duiventoren. Klik als je benieuwd bent wat we nog meer aan aanraders aanbieden?