In de uitgestrekte bossen van Dorst liggen verschillende kunstwerken. Deze kunst goed te bewonderen via de route die is aangelegd. Deze route loopt pal langs ons terrein. Bij de straat kun je schuin oversteken en hem oppakken. Bovendien is de route zowel wandelend als fietsend goed af te leggen.

Kunstroute bossen Dorst

De route heeft een lengte van ongeveer 13 kilometer. Daar doe je fietsend ongeveer anderhalf uur over en wandelend zo’n twee tot drie uur. De kunstwerken worden zogenaamde ‘follies’ genoemd. Dit zijn architectonische en een beetje dwaze bouwwerken. Deze bouwwerken hebben de functie om te verrassen. Ze doen een beroep op de gevoelens van de kijker.

Kunstwerken

De kunstroute is zo ingedeeld dat je door mooie natuur loopt en ineens oog in oog staat met een kunstwerk. Deze werken zijn allemaal ruimtelijk en zien er merkwaardig uit. Ze vragen om aandacht. De bouwwerken laten je goed nadenken over waar je precies naar kijkt.

Bosgebied

Omdat het gebied rondom het bos verstedelijkt en recreatie een steeds grotere rol gaat spelen, heeft Staatsbosbeheer verschillende kunstenaars een folly laten ontwerpen. Ondanks het schijnbaar onzinnige karakter hebben de bouwwerken in Boswachterij Dorst een relatie met de omringende natuur. Volg de kunstroute en laat je verrassen!

Aanrader

De kunstroute bossen Dorst is een van de aanraders van De Duiventoren. Bekijk hier alle aanraders in de buurt.