In de boswachterij Dorst zijn de MTB routes Oosterhout gelegen. Dit zijn beroemde en geliefde mountainbike routes. Deze worden jaarlijks door een heleboel fietsliefhebbers in heel Nederland bereden. En met groot plezier.

MTB routes Oosterhout

Er liggen in totaal drie verschillende routes. Daarbij is de Route Dorst het dichts bij De Duiventoren in de buurt. Deze is een kleine 10 kilometer. De route telt 46 hoogtemeters. Deze route kan gecombineerd worden met de MTB route Vrachelen via route Cadettenkamp. Ze heten de andere twee parcours.

Onderhoud routes

De routes worden onderhouden door vrijwilligers uit de buurt. Bovendien hebben zij veel ambitie om het netwerk van de routes uit te breiden. Hierover is meer te lezen op de website van de organisatie. Hoewel de meeste van onze gasten toerist zijn is het misschien leuk te kijken wat de vrijwilligers doen.

Verblijf De Duiventoren

Aangezien er drie verschillende routes zijn, is het ideaal te combineren met een overnachting of een weekeind bij De Duiventoren. Zowel ons vakantiehuis als het natuurkampeerterrein lenen zich hier perfect voor. De Duiventoren ligt op een paar honderd meter afstand van de dichtstbijzijnde route aan de bosrand. Ideaal dus om niet ver te hoeven fietsen naar een mooi aangelegd parcours.

mob tracks oosterhout