Museum De Pont is een museum voor hedendaagse kunst in Tilburg. De stichter en naamgever van het museum is de jurist en ondernemer Jan de Pont (1915-1987). Hij bepaalde kort voor zijn overlijden dat een deel van zijn vermogen moest worden ingezet ter stimulering van de hedendaagse beeldende kunst. Dit resulteerde in de opening van het museum in 1992.

Collectie

De collectie omvat zo’n achthonderd werken van ongeveer tachtig nationaal en internationaal bekende kunstenaars. Onder meer Marlene Dumas, Bill Viola en Anish Kapoor maken er deel van uit. Behalve een vaste collectie is er ook qua voorstellingen een boel te doen. Dit museum richt zich ook veel op onderwijs. Daarnaast is er ook nog een tuin om te vertoeven.

Bezoekadres Museum De Pont

Het museum is gevestigd in het centrum van de stad. Te vinden aan het Wilhelminapark 1 te Tilburg. Eventueel zijn ze te bereiken via 013 – 543 8300. Ofwel te mailen via info@depont.nl.

Openingstijden

De Pont is dinsdag tot zondag open van 11.00-17.00 uur. Bovendien is het bedrijf elke donderdag langer open, tot 20.00 uur. Vanaf 17.00 uur is er gratis entree. Bovendien wordt er elke donderdagavond wat leuks georganiseerd. Het museum is gesloten op maandagen, op Eerste Kerstdag en op 1 januari. Op Tweede Kerstdag, Paas- en Pinkstermaandag is het museum normaal geopend. 

Parkeren

De Pont beschikt over een eigen parkeerterrein met ruimte voor 20 auto’s. Hier kunnen bezoekers parkeren voor €2. Indien er geen plaats meer is kunt u ook in de directe omgeving voldoende parkeergelegenheid vinden.

Aanrader

Museum De Pont is een van de aanraders van De Duiventoren. Meer aanraders vindt u hier.