Wij zijn blij u als gast op ons natuurkampeerterrein te kunnen verwelkomen en hopen dat u een plezierig verblijf bij ons zult hebben. Daarbij geldt een aantal huisregels. Deze zijn op het hele terrein van toepassing.

Ons terrein is een erkend natuurkampeerterrein en aangesloten bij de Stichting De Groene Koepel. De voor deze terreinen geldende voorwaarden en regels zijn ook bij ons van toepassing. U kunt ze vinden in het groene boekje of op onze website. Zo dient u in bezit te zijn van de Natuurkampeerkaart, die u overigens bij ons kunt kopen.

Natuur
Het terrein bestaat uit een stuk natuur waar we zuinig op zijn. We verwachten respect voor deze natuur en de daarbij behorende rust. De beplanting mag niet worden aangetast.

Respect voor de natuur beperkt zich natuurlijk niet tot de grenzen van ons terrein: de agrarische percelen naast ons terrein zijn niet toegankelijk, noch bedoeld als speelterrein.

Rust
Om 23u moet het rustig zijn, vanaf 21.30 vragen we u het geluid al te beperken. Voorkom (geluids)overlast voor andere kampeerders.

Tijden
Een tariefdag voor kampeerders loopt van 12.00 uur tot 12.00 uur de volgende dag. De vaste accommodaties, trekkershutten, zijn vanaf 15.00 uur beschikbaar. Een aantal uren langer blijven is in overleg vaak mogelijk (tegen bezoekerstarief).

Auto’s op het terrein & parkeren
Het liefst zien wij helemaal geen auto’s op het terrein. Als u toch graag, uitsluitend bij aankomst en vertrek, uw bagage op de kampeerplek wilt uit- en inladen kunt u hiervoor de auto even gebruiken. Verder zijn bij de ingang kruiwagens beschikbaar voor het vervoer van boodschappen e.d. Op het terrein mag tot uiterlijk 21u gereden worden.

Parkeren kan op ons parkeerterrein aan de linkerkant van de ingang of naast onze boerderij vlakbij de straat. Bij nat weer is het terrein te gevoelig voor auto’s. De sporen maken dusdanig veel schade aan het gras dat wij dan helemaal geen auto’s op het terrein toestaan.

Huisdieren
Wij laten geen huisdieren toe.

Natuurvijver
De kwaliteit van het water in de natuurvijver wordt jaarlijks getest. Wij sluiten nadrukkelijk alle aansprakelijkheid uit voor ongevallen in en om de natuurvijver. Ouders en begeleiders dienen zelf toezicht op de kinderen te houden. Voor de volledige reglementen voor het gebruik van de vijver verwijzen wij u naar het bord bij het water. 

Sanitair
Wij verzorgen eigen toiletpapier bij ons sanitair, dit is oplosbaar en ecologisch. Het sanitairgebouw  is zo ingericht dat spaarzaam wordt omgegaan met (warm) water. Wij vragen onze gasten het gebouw ook zo te gebruiken en kinderen onder toezicht te laten douchen. Voor enkel afspoelen verwijzen we u naar de buitendouche bij de zwemvijver.

 Zwengelpomp
Het water uit de zwengelpompen is geen drinkwater. Van zand gaat de zwengel stuk.

Speeltoestellen en trampoline
Het gebruik van speeltoestellen en de trampoline is geheel op eigen risico. Maximaal 4 kinderen zonder schoenen op de trampoline.

Roken
In de yurt, de kota, het sanitairgebouw, de trek-in, de houten tenten en huur yurt mag niet gerookt worden. Graag eventuele peuken deponeren in de afvalbak.

Vuur & barbecue
Een bescheiden vuurtje maken is alleen toegestaan op de aanwezige stookplaatsen en in de vuurkorven. Deze graag plaatsen op een tegel. Het is niet de bedoeling om hout voor vuur te sprokkelen, hiervoor hebben wij hout te koop. Barbecueën op een zelf meegebracht barbecuetoestel is prima. Let altijd op met vuur in de (droge) natuur. Wij vragen u een emmer water bij de hand te houden.

Algemene ruimten
Onze yurt naast het sanitairgebouw en de kota aan het begin van het terrein zijn bedoeld als algemene ruimten. Er is in de yurt een kooktoestel en koelkast voor algemeen gebruik beschikbaar. In de kota is een hoeveelheid documentatie- en informatiemateriaal aanwezig. Graag de ruimten na gebruik netjes achterlaten.

Energie en water
Zorgvuldig gebruik van gas, water en elektra is voor ons een wezenlijk aandachtspunt. Toch zijn onze tarieven inclusief energiegebruik en hebben alle kampeerplaatsen een elektra-aansluiting. Deze aansluiting is bewust slechts 4 ampère, zodat weleens gekozen moet worden in de te gebruiken apparatuur. Wij verwachten van onze gasten rekening te houden met het energie- en watergebruik.

Afval
Wij vinden het scheiden van afval belangrijk. Bij de parkeerstrook bij de straat staan afvalcontainers voor glas, papier, plastic, gft- en restafval.

Betalen
U kunt bij ons betalen per pin, mobiel of contant.

Verantwoordelijkheid
Wij doen een beroep op ieders verantwoordelijkheid het terrein rustig, schoon, netjes en met respect voor de natuur te gebruiken. Wij proberen het iedereen zo goed mogelijk naar de zin te maken en rekenen op ieders medewerking hieraan. Wij vragen u de kampeerplaats achter te laten zoals aangetroffen en de spullen voor algemeen gebruik terug te brengen naar de algemene ruimten.

Formeel sluiten wij aansprakelijkheid voor het zoekraken of beschadigen van uw eigendommen en letsel door onzorgvuldig handelen op voorhand uit.

Suggesties
Met bovenstaande regels, met de inrichting van het terrein en met de overige organisatie beogen wij gastvrijheid en een prettig verblijf te bieden. Indien u enige onredelijkheid, onvolkomenheid of onjuistheid ervaart, vragen wij u dit met ons te bespreken. Wij doen ons uiterste best dit in goed overleg op te lossen. Natuurlijk staan wij open voor uw suggesties ter verdere ontwikkeling van ons natuurkampeerterrein.

Wij hopen dat u geniet van uw verblijf!