Natuurkampeerterrein de Duiventoren is gecertificeerd als duurzame onderneming met het Green Key certificaat niveau GOUD. Dit betekent dat we bewust omgaan met natuur en milieu en streven naar duurzaamheid op diverse fronten.
Dit valt wel en niet op. Wij proberen namelijk een goede balans te vinden tussen duurzaam ondernemen en comfort. We gaan bewust om met water, maar bieden wel een prettige en warme douche. We gebruiken milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen, maar het is niet minder schoon.
Dit zijn onzichtbare maatregelen met een groot effect. Zichtbaar zijn onze omgang met verlichting, gescheiden afvalinzameling, natuurbeheer en materiaalgebruik.

Keurmerk voor maatschappelijke betrokkenheid

Een Green Key onderneming is niet alleen betrokken op het gebied van natuur en milieu. Er zijn ook normen opgesteld voor een bredere maatschappelijke betrokkenheid, zoals de omgang met onze gasten, het steunen van goede doelen, het ter beschikking stellen van diensten aan vrijwilligersprojecten, mogelijkheid bieden voor realisatie van verantwoorde initiatieven, de zorg voor een natuurgebied, aandacht voor fairtrade producten. Zo bieden wij onder andere de mogelijkheid voor tuinbouwonderwijs aan basisscholen, organiseren natuurwandelingen, bieden ruimte voor vrijwlligersbijeenkomsten, etc.

Niveau GOUD

Green Key is onderdeel van de Foundation for Environmental Education FEE. Green Key Nederland kent drie niveaus: brons, zilver en goud. Hoe meer optionele maatregelen zijn doorgevoerd (naast alle verplichte onderdelen), hoe hoger het niveau.

Wij zijn er trots op met ons natuurkampeerterrein het niveau GOUD te hebben behaald!

Jaarlijks worden wij gekeurd op behoud van dit niveau. Natuurlijk doen wij daar alles aan en willen onze gasten laten ervaren dat duurzaam, milieubewust en maatschappelijk verantwoord kamperen uitstekend samengaat met een heerlijk comfortabel verblijf.