Bij Natuurmuseum Brabant is veel te beleven. Er zijn tentoonstellingen, maar de bezoekers kunnen ook zelf op onderzoek uitgaan. Er is een bos waar de seizoenen beleefd kunnen worden. Je kunt ook mammoetsluipen in de ijstijd. Het museum is geopend van dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur.

Natuurmuseum Brabant

Natuurmuseum Brabant is opgezet als familiemuseum. Met je neus op de natuur zitten is het doel. Het leven van de dieren en de planten staat er centraal. Op enkele plekken wordt er een leuke knipoog naar de mens gegeven. De tentoonstellingen hebben altijd kwaliteit en worden met zorg naar Tilburg toe gehaald. Deze worden gecombineerd met actieve programmaonderdelen zoals ontdekkingstochten en andere natuuractiviteiten. Ook worden er vaak lezingen georganiseerd.

Locatie

Natuurmuseum Brabant bevindt zich in een groot herenhuis in het centrum van Tilburg, vlakbij het station. Er is ook een museumcafé en een museumwinkel aanwezig. Bij een bezoek bent u meteen in het Tilburgse stadscentrum. Een bezoek aan dit museum is daarom goed te combineren met een bezoek aan de stad Tilburg zelf. Het museum is goed begaanbaar voor minder validen.

Aanraders

Benieuwd wat andere aanraders in de omgeving zijn? Zie onze aanraderspagina.