Vakantiehuis De Duiventoren ligt tussen de bossen van Dorst. Vanuit deze locatie zijn verschillende natuurwandelingen te organiseren. Deze worden inhoudelijk verzorgd door gidsen van de IVN afdeling Mark & Donge. Ze worden afgestemd op doelgroep en op seizoen.

Natuurwandelingen

Er zijn standaard natuurwandelingen. Ook in andere natuurgebieden rond Breda worden dit soort wandelingen aangeboden. Deze zijn er in verschillende vormen en groottes. Daarvoor is het best de website van de IVN te raadplegen. Daar treft u de actuele data. Daarnaast staan ook de vertrekplaatsen en vertrektijden. De meeste wandelingen worden in het weekeinde georganiseerd. Via de IVN kunnen we voor wat grotere groepen in overleg een wandeling regelen vanaf onze eigen locatie.

Natuurgidsen

Ervaren natuurgidsen leiden u door het gebied. Daarbij vertellen zij u de geheimen van de natuur. Met een natuurgids van de ivn Mark & Donge gaat u de natuur op een andere manier bekijken en ervaren.

Aanmelden

De natuurwandelingen zijn vrij toegankelijk. Bovendien is de deelname gratis, maar een eigen bijdrage voor het behoud van de organisatie wordt op prijs gesteld. Ook het afsluiten van een lidmaatschap wordt gestimuleerd. Vooraf aanmelden is in principe niet nodig, mocht dat wel zo zijn is dat in de beschrijving van de wandeling bekend. Een wandeling duurt circa een tot anderhalf uur.

Toegankelijkheid

In de beschrijving van de wandeling staat of deze geschikt is voor mensen met rolstoelgebruikers en kinderwagens. Dat betekent dat de wandeling alleen maar over verharde paden gaat. Daarbij houdt de IVN zich altijd aan de veilige kant. Want al zijn onverharde paden met droog weer vaak ook goed begaanbaar. Nadat het heeft geregend kan dat snel anders zijn. Soms staat bij een Natuurwandeling als toevoeging ‘gezinswandeling’. Bij een gezinswandeling zien we ook graag volwassen deelnemers komen, maar uitleg en activiteiten zijn vooral op de kinderen gericht.

Aanraders

De natuurwandelingen behoren tot onze aanraders. Hierna benieuwd wat we nog meer in de omgeving zouden aanbevelen? Samengevat staan hier de rest van onze aanraders.