Het Slot Loevestein is een kasteel op dat op ongeveer een kwartier rijden bij De Duiventoren vandaan is. Het is geeft een goed beeld van het leven in de Middeleeuwen, veel is er namelijk nog intact of opnieuw tot leven gekomen. Bovendien zegt de mooie locatie veel over de strategische plaatsen waar kastelen werden gebouwd.

Locatie Slot Loevestein

Het slot licht tussen twee rivieren in. Om er te komen ga je per veerboot, die vanaf de kant van het dorpje Woudrichem het leukst is. Je loopt dan een paar minuten door rivierlandschap en ziet het kasteel al snel liggen. Er ligt een mooie gracht omheen en je komt erbij via een ophaalbrug. Dat is precies zoals het vroeger ging.

Ridders, gevangenen en soldaten

Dit kasteel is vooral bekend van de legende rondom Hugo de Groot. Een gevangene die er wist te ontsnappen in de zeventiende eeuw. Veel hierover is te lezen in de kamer waar hij gevangen zat. Kruip in de wereld waaruit Hugo de Groot wist te ontsnappen. Bezoek de vesting, een unieke plek waar natuur en cultuur elkaar ontmoeten. Verder doet veel denken aan de riddertijd.

Het beroemdste kasteel van Nederland

In het oerhollandse rivierenlandschap, waar Maas en Waal samenkomen, liet ridder Dirc Loef van Horne in 1361 zijn kasteel bouwen. Toen ideaal om tol te heffen, tegenwoordig ideaal voor een dagje uit met gezin of collega’s. 

Een groots avontuur voor jong en oud

In het kasteel, de voorburcht en het soldatendorp is voor iedereen van alles te beleven. Daarnaast ligt een museum. Daar museum leert u over Hugo de Groot, de Middeleeuwen en de Hollandse Waterlinie. Met spellen komt u meer te weten over kruit en wapens, en in de kelder kunt u de ervaring van hoogwater voelen. Iedereen krijgt een sleutel om alles mee te kunnen ontdekken. Meer info: www.slotloevestein.nl.

Aanrader

Het Slot Loevestein is een van onze aanraders. Zie daar meer van.