Op een kilometer of acht van ons terrein is het speelbos Gilze. Dit bos is mooi ingericht en prima voor een dagje op pad met (kleine) kinderen. Tussen zonsopkomst en zonsondergang is het bos gratis toegankelijk voor iedereen. Het gaat om een openbaar bos. Zoals de naam al zegt staat spelen er centraal.

Speelbos Gilze

Speelbos Gilze

Het speelbos is een aantal jaar geleden geopend. Alles wordt er onderhouden door vrijwilligers. Van de aanleg tot het beheer en het onderhoud. Dit bos is vooral gericht op de doelgroep van kinderen tot ongeveer veertien jaar. 

In het bos zijn spelelementen geplaatst. Bewegen, sport en spel en natuurbeleving en educatie zijn de uitgangspunten. Er is een rode draad in het bos. Deze wordt gevormd door de mysterieuze en verlegen reuzin. Zij laat zich niet graag zien, maar laat wel sporen na. Ook vermaakt ze de kinderen graag met extra spelsuggesties en uitdagende vragen.

Vernieuwing

Het Speelbos vernieuwt zo nu en dan. Deze nieuwe uitdagingen worden geregeld geboden. Dit kunnen nieuwe thema’s zijn maar bijvoorbeeld ook verdiepingsmateriaal op de website van het bos. Ook kun je het Speelbos steunen. Dit is mogelijk op de website onder het hoofdstuk ‘onze vrienden’.

Aanraders

Dit is een van onze aanraders. Al onze andere aanraders zijn te vinden op onze aanraders pagina.