Stichting Milieu Educatie en Kinderboerderij (MEK) is op fietsafstand van De Duiventoren en leuk voor jongere kinderen. Behalve een educatiecentrum is er ook een kinderboerderij met leuke activiteiten gevestigd. Bij een kinderboerderij horen natuurlijk ook de nodige dieren om mee te spelen.

MEK Oosterhout

Op het terrein van de kinderboerderij vind je allerlei dieren die je op een kinderboerderij kunt verwachten. Bij de meeste dieren is het mogelijk om in het verblijf te komen en ze vast te houden. Zo kun je de dieren van dichtbij zien, voelen en ruiken. Dat maakt een bezoek aan deze plek een leuke beleving. Een leuke ervaring voor jong en oud. Naast de dieren vind je er ook een kruidentuin en een heemtuin. Bovendien is er speciaal voor de jongere kinderen een doolhof en een kabouterbos.

Toegankelijkheid

De kinderboerderij is toegankelijk voor rolstoelen. Alle paden zijn verhard en ook is er een invalidentoilet aanwezig. De Vrienden van het Mek zijn continue bezig om de Kinderboerderij op te knappen en verbeteren. Ze kunnen daar uw hulp heel goed bij gebruiken in de vorm van materiaal en handige handjes, maar ook een financiële bijdrage is van harte welkom. 

Informatie

Meer informatie is te vinden op www.mek-oosterhout.nl. Daar is ook te zien dat er in de weekeindes vaak leuke activiteiten worden georganiseerd. Ook daarbij staat het doen en beleven centraal. Vooral voor kinderen is het altijd een goede plaats. Dit centrum ligt net buiten het centrum van Oosterhout. Een combinatie met een bezoek aan deze stad is dus goed mogelijk. Bovendien is het maar een kwartier fietsen.

Aanraders

Stichting Milieu Educatie en Kinderboerderij in Oosterhout is een van onze aanraders. Benieuwd wat we nog meer aanbevelen? Klik hier. Deze aanraders zijn vaak geschikt voor kinderen. Maar vaak kiezen we ook leuke trips voor volwassenen en de wat oudere bezoeker.