De Duiventoren ligt op een kleine afstand van de vliegbasis Gilze-Rijen. Deze basis wordt van oudsher en nog steeds gebruikt voor legerdoeleinden. Eens in de drie jaar organiseert Defensie de Open Luchtmachtdagen, die vanaf ons terrein goed te zien zijn. Maar vaker is het historisch museum De Traditiekamer geopend.

Vliegbasis Gilze-Rijen: De Traditiekamer

Het vliegveld is om allerlei redenen een gesloten gebied. Maar er is een mogelijkheid om toch een leuk tipje van de sluier te zien te krijgen. Op woensdag en donderdagmiddag is het museum De Traditiekamer op het terrein geopend. Bovendien is dit bezoek gratis. Dit museum is te bereiken via de hoofdingang van het vliegveld.

Geschiedenis

In deze kamer is veel te vinden over de geschiedenis van de luchtvaart van onder andere het leger. Ook is er veel te vinden over de historie van de vliegbasis Gilze-Rijen zelf. Er wordt veel verteld door vrijwilligers. Bijvoorbeeld over een rotorblad van een Apache helikopter. Maar ook over een Hellfire-raket, boordkanon, zitbank uit een Chinook, straalmotoren of schietstoelen.

Openingstijden

Het museum is geopend op woensdag en donderdag van 13.00 tot 15.30 uur. Hierbij is de toegang gratis.

Traditiekamer Vliegbasis Gilze-Rijen

Deze kamer is te bereiken via het adres: Rijksweg 121 in Rijen. Dit is aan de provinciale weg. Er staat een groot vliegtuig bij de ingang. Voor zekerheid is een telefoontje van tevoren wellicht en aanrader. Dit is mogelijk via 0161 296450. Ook kunt u al een inkijkje krijgen via de Facebookpagina van De Traditiekamer. Deze pagina wordt ook bijgewerkt met de laatste informatie.

Aanraders

Al met al is dit een van onze aanraders. Benieuwd wat er nog meer allemaal te doen is? Dat is hier te vinden bij onze aanraders.