De bossen van Dorst vormen een ideaal gebied om te wandelen. Het is er gevarieerd en afwisselend met bossen en heide. Er zijn delen waar honden los mogen lopen en er zijn delen waar zij aangelijnd moeten zijn. In elk geval zijn er altijd mooie en ook rustige stekken te vinden. Ook zijn er leemputten te vinden die mooi in de bossen zijn ingepast. De Duiventoren ligt tussen deze bossen in.

Bossen van Dorst

Grote delen van de bossen werden tot voor kort gebruikt als productiebos. Daarvan is nu weinig meer over. Het doel is nu om er een recreatief geheel van te maken. In dat kader is er gewerkt aan een aantal faciliteiten. Zo zijn er aan weerskanten een aantal parkeerplaatsen te vinden, soms met horeca erbij. Op die manier is het goed mogelijk om te bossen te betreden.

Hooglanders

In een deel van het gebied graast een groep Schotse hooglanders. Het is goed mogelijk om hiertussen te lopen en ze te aanschouwen. Mits je niet te dichtbij komt. Bovendien is er bij toegang tot het graasgebied een poort waar je doorheen moet. Let daarbij goed op de aanwijzingen. Bovendien moeten honden in dat gebied zijn aangelijnd. Lees meer over de omgang met de hooglanders.

Wandelen

Dit is een uitgestrekt wandelgebied. Wel is het misschien goed om van tevoren te weten dat het ook is opengesteld voor anderen. Zo lopen er door delen van het bos mountainbikeroutes. Ook zijn er ruiterpaden aangelegd. Maar gezien de grootte van het gebied gaat dit tot dusver allemaal vrij goed naast elkaar.

Toegankelijkheid

Staatsbosbeheer heeft werk gemaakt van de toegankelijkheid van de bossen rondom Dorst. Dat blijkt wel uit de veelvoud aan paden die er is aangelegd. Een deel van de paden is verhard. Daardoor kunnen kinderwagens, buggy’s mindervaliden het goed betreden. Maar er zijn ook onverharde paden en paden van verschillende breedtes.

Aanrader

De bossen van Dorst is een van onze aanraders. Lees hier meer aanraders.